По искане на Районна прокуратура – Габрово е задържан под стража обвиняем за кражба, извършена с особена ловкост

7 Ноември 2022 г.

     По искане на Районна прокуратура – Габрово, Районен съд – Севлиево взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 23-годишен обвиняем за кражба

     По искане на Районна прокуратура – Габрово, Районен съд – Севлиево взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 23-годишен обвиняем за кражба, при която проявил е особена ловкост, като  проникнал в помещението, успявайки да се изкачи и да премине през малък прозорец на височина 2 метра.  Многократно е осъждан за кражби. Младият мъж е многократно осъждан и престъплението е извършил в условията на опасен рецидив.

     Б.А. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че  за времето от 04:30 ч. до 05:00 ч. на 02.11.2022 г., в гр.Севлиево, при условията на опасен рецидив, чрез използване на специален начин (особена ловкост - проникване през неукрепен прозорец), от чекмедже на шкаф в ресторант към хотел отнел чужди движими вещи – сумата от 1600 лв., от владението на управата на дружеството, без нейното съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл. 195, ал.1, т.4, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „б“ от НК.

     За извършеното престъплението е предвидено наказание лишаване от свобода от три до петнадесет години.  Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за които е бил привлечен в това му качество -  в този смисъл са свидетелските показания по делото, приобщените веществени доказателства и огледът на същите,и  проведеният следствен експеримент. Налице е и реална опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие. Поради това съдът е уважил искането на  прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо лицето.

     Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Габрово.