22-годишен рецидивист арестуван за поредна кражба по искане на Районна прокуратура – Габрово

16 Юли 2021 г.

22-годишен рецидивист  арестуван за поредна кражба по искане на Районна прокуратура – Габрово

     По искане на Районна прокуратура – Габрово, Районен съд – Севлиево взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 22-годишен рецидивист за извършена кражба.

     Мъжът е обвинен за това, че на 12.07.2021 г., около 13.20 часа, в гр.Севлиево, на ул.“Великотърновско шосе“, от незаключен товарен автомобил, отнел чужда движима вещ – мобилен телефон „IPhone 7“ на стойност 200 лв., с намерение противозаконно да го присвои, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196 ал.1 т.1, вр. чл.194 ал.1, вр. чл.29 ал.1 б.“б“ от НК.

     За престъплението, за което 22-годишният Б.А. е привлечен в качеството на обвиняем, е предвидено наказание лишаване от свобода от 2 до 10 години. Мъжът е осъждан многократно за извършени тежки умишлени престъпления против собствеността. Преди извършването на настоящата кражба е изтърпял ефективно наказание лишаване от свобода и е освободен от затвора на 19.04.2021г.

    Съдът възприе доводите на Районна прокуратура -Габрово, че  има реална опасност Б.А. да се укрие или да извърши и друго престъпление, т.к. той не работи и води скитнически начин на живот, поради което му наложи най-тежката мярка за неотклонение.

     Определението подлежи на обжалване пред Габровски окръжен съд.