Една година и четири месеца затвор за дрогиран шофьор по обвинение, повдигнато от Районна прокуратура - Габрово

18 Март 2021 г.

     По внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура-Габрово, 24-годишен мъж бе осъден на една година и четири месеца лишаване от свобода за управление на автомобил сред употреба на канабис и амфетамин и за държане на наркотични вещества.

     С.И. бе признат за виновен за това, че на 23.07.2019 г., около 02.20 часа, в гр.Габрово, при условията на повторност, управлявал лек автомобил, след употреба на наркотични вещества канабис и амфетамин – престъпление по чл.343б, ал.4, вр. ал.3, вр. чл.28, ал.1 от НК. Осъден е и по обвинението, че на същата  дата и място, без надлежно разрешително, държал в себе си и в лек автомобил амфетамин – престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.  Съдът го  е лишил и от право да управлява МПС за срок от две  години.

     С.И е извършил деянието в изпитателния срок на предходно осъждане за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, за което му е било наложено наказание четири месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е било отложено за срок от три  години. Поради това съдът е постановил и изтърпяване на отложеното наказание от четири  месеца лишаване от свобода. 

     Присъдата на Районен съд – Габрово подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.