Прокурори от Районна прокуратура-Сливен получиха награди за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните си задължения

22 Януари 2024 г.

Прокурори от Районна прокуратура-Сливен получиха награди за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните си задължения

Прокурорите Катя Стаменова и Яница Колева получиха награди за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните си задължения. Те са отличени от и.ф. Главен прокурор Борислав Сарафов, а предложението за наградите е направено от районния прокурор на Сливен Катя Колева.

Прокурорите Стаменова и Колева получиха отличие „Служебна благодарност“ и грамота за работата им по преписки и досъдебни производства през изминалата 2023 година.

Прокурор Катя Стаменова е завършила висшето си юридическо образование в Югозападния университет „Неофит Рилски“. През 2016 година постъпва на работа като прокурор в Районна прокуратура-Сливен, където работи и към настоящия момент. Притежава повече от 17 години юридически стаж. Над 10 години от него е преминал в ОД на МВР-Ямбол, където е заемала длъжността старши разследващ полицай в РУ към отдел „Разследване“.

Прокурор Яница Колева е завършила висшето си юридическо образование в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Притежава повече от 13 години юридически стаж. Повече от 10 години от него е преминал в системната на прокуратурата. Работи в Районна прокуратура-Сливен от 2017 година, а преди това е била прокурор в прокуратурите в Севлиево и Нова Загора.

Отличията бяха връчени от прокурор Катя Колева, която отправи пожелания за здраве и успехи към наградените си  колеги.