Районна прокуратура - Сливен внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Й.С.

5 Декември 2023 г.

  ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Районна прокуратура - Сливен внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Й.С., обвинен в причиняване на лека телесна повреда при условията на домашно насилие

Районна прокуратура - Сливен внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Й.С. Той е обвинен за това, че при условията на домашно насилие е причинил лека телесна повреда на съпругата си. Престъплението е осъществено на 01.12.2023 година в гр. Сливен. То е квалифицирано по чл.131, ал.1, т.5а, вр. чл.130, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че обвиняемият и пострадалата са в процес на развод. Телесното увреждане е причинено във входа пред жилищната кооперация, където живее пострадалата. Тя е освидетелствана от съдебен лекар на 01.02.2023 г. В заключението на вещото лице е посочено, че на жената е причинено временно разстройство на здравето, което не е опасно за живота.