По обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено ефективно наказание от 2 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Т.Г., обвинен в кражба, извършена при условията на опасен рецидив

15 Юли 2021 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено ефективни наказание от 2 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Т.Г. Той е подсъдим за това,  че противозаконно отнел чужда движима вещ – телевизор.  Престъплението е осъществено в периода от 23.12.2019 г. до 31.01.2020 г. от къща, находяща се в с. Екзарх Антимово. То е квалифицирано по чл.196 от НК, тъй като кражбата е осъществена при условията на опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че Т.Г. е проникнал в къща, за която знаел, че не се обитава постоянно. Успял да огъне металните решетки на входната врата на къщата, след което проникнал в нея. Отнел телевизора и напуснал къщата. Т.Г. е осъждан многократно за престъпления срещу собствеността. Търпял е ефективни наказания „лишаване от свобода“.

Присъдата на Районен съд – Карнобат, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Бургас.