Ефективна присъда лишаване от свобода за грабеж

По внесен обвинителен акт на Районна Прокуратура –Бургас, на 07.06.2016г. Районен съд – Бургас постанови осъдителна присъда по която 33-годишен мъж получи ефективно наказание от 2 /две години/ лишаване от свобода при общ режим, за извършен грабеж при условията на продължавано престъпление - престъпление по чл.198 ал.1 т.1 пр. второ вр. чл.26 от НК.

Кирил Д. е признат за виновен, за три извършени деяния при условията на продължавано престъпление:

 – 1. деяние извършено на 18.01.2016г.,при което отнел парична сума от 275 лв. от магазин «Тришър» находящ се на ул.»Славянска» в гр.Бургас,като заплашил продавач-консултантката Р.Р. с нож.

-2. деяние извършено на 22.01.2016г.,при което направил опит да отнеме парична сума от 40 лв. от павилион «Лафка» находящ се на бул.»Демокрация» в гр.Бургас,като заплашил продавач-консултантката С.В. с нож.

-3. деяние извършено на 23.01.2016г.,при което отнел парична сума от 892 лв. от хранителен магазин находящ се на ул.»Гладстон» в гр.Бургас,като заплашил продавач-консултантката Д.Х. с нож.

Присъдата е постановена по реда на съкратеното съдебно следствие като подсъдимия Кирил Д. ,който до момента не е бил осъждан , е признал изцяло фактите изложени в обвинителния акт.Било му е определено наказание от 3 /три/ години лишаване от свобода,което е било намалено с една трета ,а именно 2 /две години/ лишаване от свобода.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

         

Говорител на БРП :

/Христо Колев/