На 19.05.2016 г., по искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Владимир Р. на 37 години – за престъпление по чл. 131а, вр. чл.129 ал.1 б.“а“ и „б“ от НК .

Припомняме, че  Владимир Р. е привлечен в качеството на обвиняем и задържан по досъдебно производство за това, че на 12.05.2016г. в гр.Бургас , до Бургаска опера ,при условията на „опасен рецидив“ ,чрез нанасяне на удари с ръце и крака в областта на главата,причинил на А.К. на 26г.,средна телесна повреда,изразяваща се в счупване на долна челюст и счупване на 12-ти зъб,което довело да трайно затруднение на дъвченето и говорено -  престъпление по чл. 131а, вр. чл.129 ал.1 б.“а“ и „б“ от НК.

След извършване на престъплението Владимир Р. е бил установен от органите на ОДМВР-Бургас и задържан за до 72 часа с постановление на прокурор от Районна Прокуратура Бургас.

Владимир Р. до момента е осъждан общо 11/единадесет/ пъти за различни престъпления-грабежи,кражби,вещно укривателство,хулиганство.Последното му наложено наказание от 2г. и 8 месеца /две години и осем месеца/ лишаване от свобода е изтърпяно на 30.01.2013г.

За настоящото извършено деяние по чл.131а от НК ,на Владимир Р. може да бъде наложено наказание от 5/пет/ до 12/дванадесет/ години лишаване от свобода.

РС Бургас прие доводите на държавното обвинение, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление.

Разследването по делото продължава .

Говорител на БРП:

/Христо Колев/