Национална кръгла маса на тема...

1 Ноември 2010 г.

На 2 ноември 2010 г. /вторник/ от 9.30ч. в зала „Сердика”, хотел ”Шератон” ще се проведе Национална кръгла маса на тема „Ефективно взаимодействие на Прокуратурата с контролните органи запротиводействие на закононарушенията и престъпленията в защита на обществения интерес и  престъпленията в защита на обществения интерес и правата на гражданите”

                                         

Текстово поле: ЕВРОПЕЙСКИ
СЪЮЗ
     Текстово поле: ИНВЕСТИЦИИ
В ХОРАТА
     Текстово поле: ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
“АДМИНИСТРАТИВЕН КАПАЦИТЕТ”

На 2 ноември 2010 г. /вторник/ от 9.30ч. в зала „Сердика”, хотел ”Шератон” ще се проведе Национална кръгла маса на тема „Ефективно взаимодействие на Прокуратурата с контролните органи запротиводействие на закононарушенията и престъпленията в защита на обществения интерес и правата на гражданите”

Форумът е част от проекта на Прокуратурата на Република България „Укрепване капацитета на Прокуратурата на Република България при взаимодействие с контролните органи за противодействие на закононарушенията и престъпленията в защита на обществения интерес и правата на гражданите”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Целта на инициативата е да сложи началото на една дискусия за взаимоотношенията между прокуратурата и контролните органи, както и да съдейства за по-пълноценното използване на техните контролни правомощия и за утвърждаване ролята на прокуратурата като коректив за законосъобразност.

Участие във форума ще вземат представители на институции от изпълнителната и съдебната власт, представители на академичната общност, прокурори от Върховна административна прокуратура и Върховна касационна прокуратура, неправителствени организации, както и представители на: Държавна агенция за закрила на детето, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда”, Агенция за социално подпомагане, Дирекция за национален строителен контрол, Регионални инспекции по околната среда и водите, Изпълнителна агенция по горите, Дирекции на националните паркове, Национална ветеринарно-медицинска служба, Регионални инспекции за опазване и контрол на общественото здраве, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, Агенция за държавна финансова инспекция, Комисия за защита на потребителите, Агенция „Митници” и Агенция за приватизация и следприватизационен контрол.