Стартира проект...

24 Септември 2010 г.

На 28 септември 2010 г. (вторник) в хотел “Шератон”, от 10.30 ч. в зала „Роял”, стартира проект на Асоциация „Форум”: „Повишаване професионалния капацитет на специализираните звена към МВР, правоприлагащите органи (съд и прокуратура) за ефективно противодействие на организираната престъпност ...

На 28 септември 2010 г. (вторник) в хотел “Шератон”, от 10.30 ч. в зала „Роял”, стартира проект на Асоциация „Форум”: „Повишаване професионалния капацитет на специализираните звена към МВР, правоприлагащите органи (съд и прокуратура) за ефективно противодействие на организираната престъпност, свързана с незаконна търговия, посегателство и трафик на културно-исторически ценности, част от културното наследство на Република България”.

Проектът се финансира от Фондация “Америка за България”. В рамките на този проект се предвижда разработването на нова методика, базирана на фундаменталните законодателни промени от 2009 г. за работа на специализираните магистрати, полицаи и разследващи журналисти работещи по дела, свързани с престъпления срещу културното наследство, включително обучителни семинари.

Асоциация “Форум” е българска неправителствена организация, учредена от членове на екипите на големите проекти за България на Американската агенция за международно развитие (USAID) като Инициатива за укрепване на съдебната система (JSI), Инициатива отворено управление (OGI) и Антикорупционна инициатива Коалиция 2000. Асоциацията стартира своята работа в края на 2007 г. след изтеглянето на USAID от страната, с цел продължаване на добрите практики и прилагане на натрупания до момента опит в сферата на съдебната реформа, борбата с корупцията и доброто управление. До момента Асоциация “Форум” е реализирала десет проекта по различни донорски програми в изброените сфери.