ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

29 Март 2010 г.

ОБЯВЯВА КОНКУРС ПО ДОКУМЕНТИ И СЪБЕСЕДВАНЕ за щатни бройки за длъжности в администрацията на главния прокурор, както следва:

Главен експерт-юрисконсулт

Минимални изисквания за заемане на длъжността: образование висше юридическо; придобита юридическа правоспособност; минимален професионален опит 5 години.

Описание на длъжността ...

ОБЯВЯВА КОНКУРС ПО ДОКУМЕНТИ И СЪБЕСЕДВАНЕ за щатни бройки за длъжности в администрацията на главния прокурор, както следва:

Главен експерт-юрисконсулт

Минимални изисквания за заемане на длъжността: образование висше юридическо; придобита юридическа правоспособност; минимален професионален опит 5 години.

Описание на длъжността: изготвя искови молби, жалби, възражения и писмени бележки по съдебни дела и по дела пред особени юрисдикции, по които страна е Прокуратурата на Република България и участва в тях по пълномощие от главния прокурор; осигурява правното обслужване на Прокуратурата на Република България със становища, устни и писмени справки, свързани с правното обезпечаване на административната дейност; участва в и подготвя провеждането на процедурите за възлагане на обществени поръчки; предприема необходимите правни действия за събиране на вземанията на Прокуратурата на Република България; обобщава практиката на заведените от и срещу Прокуратурата на Република България дела и представя информация за това.

Старши експерт юрисконсулт

Минимални изисквания за заемане на длъжността: образование висше юридическо; придобита юридическа правоспособност; минимален професионален опит 4 години.

Описание на длъжността: изготвя искови молби, жалби, възражения и писмени бележки по съдебни дела и по дела пред особени юрисдикции, по които страна е Прокуратурата на Република България и участва в тях по пълномощие от главния прокурор; осигурява правното обслужване на Прокуратурата на Република България със становища, устни и писмени справки, свързани с правното обезпечаване на административната дейност; участва в и подготвя провеждането на процедурите за възлагане на обществени поръчки.

Необходими документи за участие в конкурса:

1. Молба

2. Подробна автобиография

3. Копия на диплома за завършено висше образование и на удостоверение за юридическа правоспособност.

4. Копие от трудова и/или служебна книжка

5. Свидетелство за съдимост

6. Медицинско свидетелство

7. Други документи за образователен ценз, следдипломна квалификация или правоспособност, компютърна грамотност.

8. Декларация по чл. 112, ал.2, т.1 от ПОДАПРБ /по образец/

9. Декларация по чл. 112, ал.2, т.2 от ПОДАПРБ /по образец/

10. Декларация за липса на обстоятелствата по чл.12 от Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси /по образец/

11. Декларация от кандидата за липсата на обстоятелства по чл. 107а, ал. 1 от Кодекса на труда /по образец/.

Документите на кандидатите се приемат, в срок 30 дни от датата на публикуване на обявлението, в регистратура на Върховна касационна прокуратура – гр. София, бул. “Витоша” №2 – Съдебната палата, ет. 4, ст.58.

Списъци или други съобщения във връзка с конкурса се поставят на информационното табло на ІV етаж в Съдебната палата.

Телефон за връзка 803 60 36.

ОБЯВАТА Е ПУБЛИКУВАНА ВЪВ В. “СЕГА” ОТ 29. МАРТ 2010 ГОД.