Районна прокуратура-Велико Търново ръководи разследване за нанесен побой на жена при условията на домашно насилие в гр. Елена

8 Май 2024 г.

Под ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново, ТО–Елена се води разследване от РУ Елена при ОД на МВР- Велико Търново по досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда при условията на домашно насилие – престъпление по чл. 131, ал.1, т.5а от НК.

Сигналът за инцидента бил подаден на 07.05.2024 г, в. 07,15 часа в РУ-Елена при ОД на МВР Велико Търново.

На 07.05.2024 г., около 07,00 часа, в частен дом в гр. Елена възникнал скандал между мъж на 23 години и жена на 41 години  (узбекистанска гражданка, със статут на продължително пребиваваща в Република България, живуща в гр. Елена), които имали връзка. Скандалът прераснал в сбиване, като мъжът нанесъл с ножица прободни рани в областта на главата на жената. Пострадалата била откарана в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ гр. Велико Търново за лечение, без опасност за живота.

По досъдебното производство са извършени необходимите процесуално-следствени действия – разпит на пострадалата и освидетелстване на същата, разпит на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза, като предстои извършване и на други процесуално-следствени действия.

Предстои материалите по разследването да бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор, с оглед преценка и евентуалното привличане на 23-годишния мъж в процесуалното качество на обвиняем за извършени престъпления от НК. 

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново, Териториално отделение-Елена.