Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж, продал чужд автомобил за скрап

24 Юни 2022 г.

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 34-годишен мъж, продал чужд автомобил за скрап.

На неустановен с точност ден през месец февруари 2021 г. пострадалият С.Ш. паркирал собствения си лек автомобил марка „Пежо“ на неохраняем паркинг под моста на софийското метро в близост до кръстовището на бул. „Г. М. Димитров“ с бул. „Драган Цанков“ в гр. София. В автомобила, който имал технически проблем, той оставил оригинала на свидетелство за регистрация на МПС – част II, копие на свидетелство за регистрация на МПС – част I, както и документите за гражданска отговорност и годишен технически преглед. Обвиняемият Д.Й. забелязал, че над колата не се осъществява надзор, опитал се да я подкара, но не можел да я запали. На 04.09.2021 г. около 16,00 часа, обвиняемият повикал репатрак от фирма за изкупване на излезли от употреба моторни превозни средства. Казал, че колата е на чичо му и има технически проблем, затова иска да я продаде за скрап, показал и документите, които били оставени в автомобила. Служителят на фирмата му повярвал, натоварил колата и му дал 450 лева за нея.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал.1, т.2, т.4 и т.12, вр. чл. 194, ал.1 от НК . В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели, които сочат Д.Й. като автор на деянието.

Предстои делото срещу обвиняемият да продължи в Софийски районен съд.