Подсъдима е призната за виновна за използване на чужда банкова карта

19 Август 2022 г.

          Софийски градски съд одобри споразумение за решаване на наказателното производство срещу подсъдимата С. И. за престъпление по чл. 249, ал. 1 от НК.

          Обвинителният акт е внесен от Софийска градска прокуратура (СГП) след проведено разследване от 02 РУ-СДВР.

          Събрани са доказателства, че на 27.11.2018 г. в гр. София свидетелката В. Д. излязла от дома си и отишла да вземе храна от детска кухня. На връщане установила липсата на портмонето си, в което освен останалите вещи имало и банкова карта на името на Б. Н. –  съпруг на свидетелката. В. Д. не открила портмонето нито в дома си, нито по пътя, по който била минала. Междувременно обвиняемата намерила портмонето на тротоара и ползвала банковата карта, но не успяла да изтегли пари с нея, тъй като не знаела ПИН- кода. Той не бил записан и не се съхранявал в портмонето. Б. Н. получил съобщение на мобилния си телефон за направен опит с една от картите му да бъде изтеглена сумата от 40 лева.

          След съгласие на всички страни и след признаване на вина от подсъдимата, съдът одобри споразумение за решаване на делото, с което на С. И. се налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца, изпълнението на което се отлага за срок от три години.

          С. И. е на 21 години, неосъждана.

          Определението на съда, с което е одобрено споразумението, е окончателно.