Гражданин на Индия, застрашил сигурността на въздухоплавателно средство по време на полет, остава в ареста

9 Март 2021 г.

         Днес, 08.03.2021 г., по искане на Софийска градска прокуратура съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо гражданина на Индия С.С.

         29-годишният чужденец е бил привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 341а, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

         Досъдебното производство по случая е било образувано след като на 05.03.2021 г. обвиняемият С.С. е застрашил сигурността на въздухоплавателното средство, изпълняващо полет с маршрут от гр. Париж за гр. Делхи. Мъжът буйствал, проявил агресия като нападнал пътници от салона и член на екипажа. Вследствие на действията му капитанът на самолета приел решение да отклони полета и да извърши извънредно приземяване на летище София.

         Към настоящия момент са разпитани свидетели на случилото се – командир на полета и членове на екипажа. В показанията си те заявяват, че чужденецът демонстрирал непристойно поведение към пътниците, поради което му била направена забележка. След това С.С. се насочил към пилотската кабина, удрял по стените й, нападнал един от пилотите.

         Предстои Софийска градска прокуратура да поиска от съда назначаване на съдебнопсихиатрична експертиза на обвиняемия.