Жена, шофирала лек автомобил „Порше“ в столицата, е задържана за тежък пътен инцидент със загинал

18 Декември 2020 г.

         Софийска градска прокуратура е изготвила искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняема, привлечена към наказателна отговорност за пътнотранспортно произшествие в столицата, при което загинал друг участник в движението.

         Действията по разследването на престъплението по транспорта са започнали следа като е било установено, че около 15:30 ч. на 17.12.2020 г. лек автомобил марка „Порше“, модел „Кайен Турбо С“, участвал в пътнотранспортно произшествие, движейки се по ул. „Бойчо Бойчев“ в столицата. В резултат на удара загинал водачът на друго МПС – Н.О. (на 39 години), управлявал „Фолксваген“, модел „Поло“.

         По случая е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3, вр. чл. 342, ал. 1 от НК – причиняване на смърт при управление на моторно превозно средство. В качеството на обвиняем по случая е била привлечена и задържана Р.Б. (на 40 години), управлявала лек автомобил марка „Порше“.

         Разследването продължава. Назначени са експертизи, разпитани са свидетели. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение спрямо обвиняемата Р.Б.