По искане на Районна прокуратура – Велико Търново задържаха обвиняем за опит за грабеж и съпротива на полицаи при задържането му

15 Юли 2022 г.

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 18-годишен обвиняем за опит за грабеж и неподчинение на полицейски служители при задържането му. 

С.С. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 12.07.2022 г. в гр. Велико Търново, на улицата, направил опит да отнеме от владението на 72-годишен мъж, с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи – паричната сума от 15 лева, като употребил за това заплашване и сила, като опитът останал недовършен по независещи от дееца причини (престъпление по чл. 198, ал.1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК). Същия ден, в жилищен блок, при задържането му, С.С. пречил на органи на властта - на полицейските служители в Група „Охрана на обществения ред“ при РУ - Велико Търново при ОД на МВР град Велико Търново, да изпълнят служебните си задължения - да задържат лицето за срок до 24 часа по чл. 72, ал. 1, т. 1 от ЗМВР (престъпление по чл. 270, ал. 1 НК).

С.С. е многократно осъждан, включително за грабежи, причиняване на телесна повреда, повреждане на чуждо имущество и противозаконно отнемане на МПС. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и е налице опасност то да се укрие и да извърши други престъпления, поради което Районен съд- Велико Търново е уважил искането на  прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.