Крадци- рецидивисти задържани по искане на Районна прокуратура – Велико Търново

6 Юни 2022 г.

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново  задържа  под стража  двама рецидивисти за извършено поредно престъпление - кражба на пари и златни накити от жилище.

Н.Н. и А. А. са привлечени в качествено на обвиняеми за това, че на 01.06.2022 г. в гр. Велико Търново, след предварителен сговор, чрез използване на технически средства – гаечен ключ и отвертка и чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имота – счупване на секретен патрон на брава на входна врата, проникнали в чуждо жилище. Оттам те взели  златни накити, 32 лева, 4 златни и 11 юбилейни монети, всичко на обща стойност 6 000 лева, като кражбата е извършена при условията на опасен рецидив.

Двамата извършители са осъждани многократно. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност обвиняемите да се укрият или да извършат други престъпления, поради което Районен съд-Велико Търново е уважил искането на  прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на двете лица.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.