9 Октомври 2021 г.

Прокуратурата привлече към наказателна отговорност мъжа, превозвал бежанци край Враца, използвайки МПС с чужди регистрационни табели

Сподели

Под ръководството на Районна прокуратура – Враца се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл.281, ал.2 , т.1 и т.5 вр. ал.1 от НК и по чл. 345, ал.1  от НК.

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествие, обиск и са  разпитани  множество свидетели.

В резултат на събраните доказателства  Д. Й. от гр. Лом е привлечен  към наказателна отговорност за  това,  че  08.10.2021г.  в гр.Враца,  на главен път Е79, на  околовръстен път  след язовир  „Дъбника“,  с цел  да  набави  за себе си имотна облага  чрез използването на МПС е подпомогнал  повече от едно   лице- 20   чужди граждани  от Сирия и Ирак, да преминат  в страната, в нарушение  на закона, като едно от лицата е ненавършило 16 години.

Управляваното от Д.Й. моторно превозно средство е било с поставени  регистрационни табели, издадени за друго  моторно превозно средство.

Извършените от него деяния са  квалифицирани по  чл.281, ал.2, т.1, т.4 и т.5 вр. ал.1 от НК и по чл. 345, ал.1  от НК.

С постановление на наблюдаващия прокурор, 21 годишният  мъж  е задържан за срок до 72 часа.

Предстои Районна прокуратура – Враца да внесе в съда искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража".