15 Юли 2021 г.

Извършители на грабеж над жена в с. Тишевица са с наложени наказания

Сподели

Приключи делото срещу извършителите на грабеж в с. Тишевица, привлечени към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Враца за престъпление, квалифицирано по чл. 198, ал. 1 от НК.

Около 23 ч. на 06.04.2021 г. 66-годишната Б.В. била нападната в дома си и й били отнети парични средства в размер на 11 980 лева, портмоне и ключове.

В хода на разследването на престъпното деяние грабителите са били установени и задържани - К.Б. (на 26 години), П.И. (на 23 години) и Г.П. (на 14 години). Заедно с тях при нападението над жената бил и малолетния В.П., който е наказателно неотговорен.

Подсъдимите са се признали за виновни. Споразумения, сключени между Районна прокуратура – Враца и защитниците им, са били одобрени от съда, което има последиците на влезли в сила присъди.

С определение на съда на К.Б. е наложено наказание от 1 година и 2 месеца „лишаване от свобода“, а на П.И. - 5 месеца „лишаване от свобода“. Те щи ги изтърпяват при „общ“ режим. Съучастникът им – непълнолетният Г.П., е с наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок.