23 Февруари 2022 г.

Подсъдим за закани с убийство е с наложено наказание по обвинителен акт на Районна прокуратура - Видин

Сподели

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

23 февруари 2022 г.

Подсъдим за закани с убийство е с наложено наказание по обвинителен акт на Районна прокуратура - Видин

          

            Съдът призна за виновен М.М., обвинен от Районна прокуратура – Видин за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Семействата на М.М. и Н.К. обитавали къща на два етажа в гр. Видин. Приземният етаж бил разделен между тях, като нямало общ вход.

От м. февруари 2021 г. между тях започнали да възникват скандали от битов характер. По време на един от тях М.М. заплашил съседа си с убийство. Въпреки предложението на Н.К. да изяснят случилото се, той му се заканил с думите: „Ти живот няма да имаш тука. Сега ще те застрелям“.

На 10.04.2021 г., докато Н.К. изпращал гостите си, подсъдимият изразил недоволството си от присъствието им. Отишъл до къщата си и се върнал с пистолет. Размахвайки оръжието, той отново заплашил Н.К. с убийство.

Действията на М.М. предизвикали страх у пострадалия Н.К., който се опасявал за живота и здравето си и това на семейството си.

С осъдителна присъда на Районен съд - Видин на подсъдимия М.М. е наложено наказание „пробация“ за срок от 1 година. Тя може да бъде обжалвана и протестирана в законоустановения срок пред Окръжния съд в града.

Районна прокуратура - Видин