Бързи производства за единадесет мъже, нерегламентирано преминали през границата на Република България, задържани край Търговище

23 Март 2022 г.

Районна прокуратура – Търговище ръководи 11 бързи полицейски производства за престъпления по чл. 279, ал. 1 от НК във връзка със задържана група от 11 чужди граждани, преминали без разрешение границата на Република България.

Тази сутрин, в землището на село Бистра, обл. Търговище, са задържани 11 мъже – чужди граждани, самоопределящи се като афганистанци. Участниците в групата нямат документи за самоличност. Двама от тях са заявили, че са на 16 и на 17 години, а останалите са заявили възраст между 18 и 24 години. Те са преминали нелегално държавната ни границата на неустановено към момента място, като са отказали да дават обяснения.

Работата по образуваните бързи производства продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Търговище. На чужденците са повдигнати обвинения и предстои Районния съд в града да насрочи заседания по делата. Всички те ще останат в ареста за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ делата прокурор с оглед довеждането им пред съда.