По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа 20-годишен обвиняем за грабеж

19 Януари 2021 г.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора - Териториално отделение – Казанлък съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Г., на 20 г., привлечен като обвиняем за това, че на 14.01.2021 г., в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, в съучастие като извършител с М.Х. и Й.К., е отнел чужди движими вещи – пари – сумата от 305 лева и дебитна карта, от владението на другиго, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребена за това сила и заплашване - престъпление по чл.198, ал.1 вр. чл.20, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 14 януари 2021 г., обвиняемият С.Г.  се намирал до търговски обект в гр. Казанлък заедно с М.Х. и Й.К. По същото време пострадалият 22-годишен младеж по молба на свой болен близък отишъл до близкия банкомат, за да изтегли пари. Когато си тръгвал, пострадалият бил пресрещнат от тримата извършители, които използвайки сила и заплахи отнели сумата от 305 лева и банковата карта. Веднага след грабежа пострадалият подал сигнал в полицията и чрез извършените оперативно-издирвателни мероприятия извършителите били установени и обявени за издирване. С.Г. е  бил задържан.

Той е криминално проявен и осъждан. Настоящото деяние е извършил в изпитателния срок на предходно осъждане за престъпление против собствеността.

Районен съд – Казанлък е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че С.Г. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо С.Г. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.