По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден мъж на 2 г. и 2 м. затвор за кражба на пари от дома на възрастно семейство

30 Октомври 2020 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден  К.В., на 27 г.,  за това, че на 17.08.2020 г., в гр.Стара Загора, отнел сумата от 615 лева от владението на собствениците им – семейство – 75-годишен мъж и 72-годишна жена, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена в условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

Районен съд – Стара Загора е наложил на К.В. наказание от 2 години и 2 месеца „лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим.

Наказателното производство срещу К. В. е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. Пред съдебния състав подсъдимият се е призна лза виновен по повдигнатото му обвинение.

По делото е установено, че на 17.08.2020 г., в гр. Стара Загора, К.В. влязъл в двора на къщата на пострадалото семейство. Той им казал, че е жаден и помолил за една чаша студена вода. Възрастният мъж влязъл в дома си, за да му налее вода, като с него тръгнал и К. В. Докато чакал, подсъдимият успял да открадне парите, които били поставени в чанта в стаята, където се намирал. След като изпил водата, К.В. си тръгнал. Откраднатите пари той похарчил още същия ден.

 

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.