Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем шофьор, управлявал автомобил с 3,99 промила алкохол в кръвта

8 Септември 2021 г.

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем шофьор, управлявал автомобил с 3,99 промила алкохол в кръвта

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем шофьор, управлявал автомобил с 3,99 промила алкохол в кръвРайонна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем А.Ц., на 40 г., за това, че на 4.09.2021 г., в землището на с. Скутаре, обл. Пловдив, е управлявал лек автомобил, марка „Волво“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 3,99 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер“ – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс. 

По делото е установено, че на 4 септември 2021 г., А.Ц. се движел с автомобила си по Околовръстния път на гр. Пловдив. На отбивката за с. Скутаре и с. Войводиново, той навлязъл в насрещното платно и се ударил в идващата срещу него кола. Няма пострадали хора. Причинени са незначителни материални щети.

На мястото на пътното произшествие пристигнал екип на сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Пловдив. А.Ц. е бил тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, като уредът е отчел 3,99 промила алкохол в кръвта му. Той е отказал да даде кръвна проба.  А.Ц. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.  Бързото производство ще приключи в законния срок.