Районна прокуратура-Казанлък привлече като обвиняем и задържа 27 – годишен мъж за кражби на животни и катализатори на автомобили

11 Декември 2020 г.

Районна прокуратура – Казанлък привлече като обвиняем и задържа Е.С., на 27 г., по образувани две досъдебни производства за кражби - престъпления по чл. 196 ал.1  вр. чл. 195 ал.1  вр. чл.194 ал.1 вр. чл. 20 вр. чл. 29 от Наказателния кодекс.

В хода на разследването по първото досъдебно производство е установено, че в периода от юли 2020 г. до ноември 2020 г., обвиняемият Е.С. е извършил поредица от кражби на животни – 4 телета, 3 кози, 1 козел, 16 овце и 2 агнета от различни малки населена места в района на общините Казанлък и Мъглиж. В  един от случаите той направил дупка в стената на обор и оттам извел животните, а в друг разбил катинар на врата на селскостопанската постройка. Установяват се и други лица, участвали в кражбите.

По второто досъдебно производство, за времето от октомври 2020 г. до ноември 2020 г., обвиняемият Е.С., в съучастие с други лица, е извършил и поредица от кражби на катализатори от автомобили в района на гр. Казанлък. 

По образуваните досъдебни производства, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, следствен експеримент, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др.

 С постановление на наблюдаващия прокурор Е.С. е задържан за срок от 72 часа.  Той е осъждан  многократно и настоящите престъпления е извършил в условията на опасен рецидив.

Предстои Районна прокуратура-Казанлък да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.