25 Февруари 2021 г.

Собственик на къща за гости и рецепционист са привлечени като обвиняеми от Районна прокуратура – Кърджали за сводничество

Сподели

Собственик на къща за гости и рецепционист са привлечени като обвиняеми от Районна прокуратура – Кърджали за сводничество

Районна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняеми А.А. и С.С. за това, че в гр. Кърджали, в периода от юни 2020 г. до февруари 2021 г., са свождали към съвкупление жени, с користна цел – престъпление по чл. 155 ал. 5 вр. ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че обвиняемият А.А. бил собственик на къща за гости в гр. Кърджали, а  С.С. работел на рецепцията. В хотела отсядали само жени, които предлагали сексуални услуги срещу заплащане. По досъдебното производство е установено, че С.С. посрещал клиентите и ги насочвал към стаите, където се намирали жените.  Обвиняемият А.А. пък уреждал клиенти, които да ползват услугите им. По делото се извършват процесуално-следствени действия.

Районна прокуратура – Кърджали е внесла искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми, като съдът им е определил „домашен арест“.

Определението подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Кърджали.