7 Ноември 2019 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден 44-годишен мъж за кражба

Сподели

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден И.Ю., на 44 г., за това, че на 16.12.2018 г. , в гр. Кърджали,  отнел чужди движими вещи от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено  при условията на опасен рецидив – престъпление по  чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „б“ Наказателния кодекс.

Районен съд-Кърджали е наложил на И.Ю. наказание „лишаване от свобода“ в размер на една година и четири месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. 

На 16 декември 2018 г. И. Ю. решил да извърши кражба, тъй като нямал пари. Влязъл в жилищен блок в гр. Кърджали и започнал да оглежда обувките, оставените пред вратите. Пред един от апартаментите видял маркови маратонки, взел ги, скрил ги под дрехите си и бързо напуснал блока. Маратонките, струващи според експертизата 145 лева, той продал на свой познат за сумата от 3 лева. Извършителят е разпознат по видеозаписи от охранителна камера.

До момента И. Ю. има 15 присъди, от които една е за разрушаване и повреждане на вещи, а останалите за кражби. Последната присъда от две години „лишаване от свобода“ е изтърпял през ноември 2018 г.

Присъдата е влязла в сила и подлежи на изпълнение.