23 Март 2022 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден обвиняем за закана с убийство и незаконно държане на боеприпаси в землището на с. Душка, обл. Кърджали

Сподели

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден обвиняем за закана с убийство и незаконно държане на боеприпаси в землището на с. Душка, обл. Кърджали

Днес, 23 март 2022 г., по обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден Б.С., на 55 г. Той е признат за виновен за това, че на 30.11.2021 г. в землището на с. Душка, общ. Черноочене, обл. Кърджали, се заканил на другиго – на Е. А., с престъпление против неговата личност. Той отправил спрямо него закани с убийство с думите: “ще те убия“, „дай ми пушката, ще те убия“, „стой ще те застрелям, дай ми пушката“, и това би могло да възбуди основателен страх за осъществяването. Престъплението е квалифицирано по чл.144,ал.3 във вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.

Б.С. е признат за виновен и за това, че на 30.11.2021 г. в землището на с. Душка, общ. Черноочене, обл. Кърджали, държал огнестрелно оръжие - винтовка/пушка/ и 8 броя боеприпаси за огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешение по Закона оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите  изделия - престъпление по чл.339,ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е признал вината си. По споразумение, одобрено от Районен съд – Кърджали, на Б.С. е наложено едно общо наказание за двете престъпления, а именно  от 2 години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 4 години.

Б.С. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ по досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Хасково. 

Определението на Районен съд – Кърджали е окончателно и влиза в сила от днес.