2 Юни 2020 г.

Съобщение на Районна прокуратура - Кърджали

Сподели

Под ръководството на Районна прокуратура-Кърджали в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Кърджали се провежда разследване срещу Д.Т., на 36 г., държавен служител – орган по пожарна безопасност и защита на населението в РДПБЗН – Кърджали, за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК, както и за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

С постановление на разследващия орган от 01.06.2020 г., Д.Т. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 343б ал. 3 от НК - за това, че на 01.06.2020 г. в гр. Кърджали е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, след употреба на наркотични вещества.

С постановление на разследващ орган от 02.06.2020 г. Д.Т. е привлечен като обвиняем и за престъпление по чл. 354а, ал. 3,т. 1 от НК - за държане на високорисково наркотично вещество – марихуана, открита в лекия автомобил. По отношение на него е взета мярка за неотклонение гаранция в пари в размер на 1000 лева.

По делото се провеждат разпити на свидетели, предстои назначаването на съдебна физико-химична експертиза, която да установи вида на приобщено веществено доказателство, което е тествано с наркополеви тест, реагирал на марихуана, както и назначаването на съдебна химическа експертиза в НИК за установяване на наличие на наркотични вещества в кръвта на водача.

Досъдебното производство е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура – Кърджали.