По искане на Районна прокуратура – Добрич 27-годишен мъж е задържан под стража за управление на автомобил след употреба на алкохол и наркотични вещества

30 Май 2023 г.

Състав на Районен съд – Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това, че управлявал автомобил след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 на хиляда и след употреба на наркотични вещества. Освен това той е обвинен и за това, че държал без надлежно разрешително високорисков наркотик.

М.М. вече е осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол, като настоящото деяние и извършено в изпитателния срок от наложеното му наказание.

Той бил задържан на 28 май 2023 година. При полицейска проверка било установено, че мъжът се качил зад волана на автомобила си, след като е употребил алкохол и наркотични вещества. Направените тестове показали концентрация от 1,26 на хиляда алкохол в кръвта и наличие на амфетамин. При обиска, в М.М. било намерено и пакетче със забранената субстанция – 0,25 грама амфетамин.

С постановление на наблюдаващия случая прокурор обвиняемият беше задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. От днес мъжът е задържан под стража. Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Добрич.