40-годишен мъж, срязал гумите на полицейски автомобил и на служебен автомобил на НАП, е привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Добрич

19 Юли 2022 г.

Районна прокуратура - Добрич ръководи досъдебно производство във връзка със случай, при който били нарязани гумите на два служебни автомобила – полицейски и на НАП. 40-годишен мъж от село Горна Литница, общ. Павликени, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 216, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

През нощта на 16 срещу 17 юли 2022 година, по време на специализирана операция с участието на служители от ОД на МВР – Добрич, ТД НАП – Добрич и ИТ в града, докато текат проверка в нощно заведение, 40-годишният мъж се промъкнал до служебните автомобили на проверяващите и срязал гумите на два от тях. Той бил хванат на местопрестъплението от полицейски служител, който забелязал движението около колите. К.К. бил задържан веднага.

При първоначалните разговори с него и проведената беседа, мъжът признал, че има проблеми с НАП и това го накарало да увреди собствеността им.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. С постановление на наблюдаващия случая прокурор К.К. е задържан за срок до 72 часа. Предстои да се извърши преценка дали да бъде поискан от съда арест за обвиняемия.