Районна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.А., обвинен в управление на товарен автомобил в нетрезво състояние

8 Февруари 2022 г.

Районна прокуратура - Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“спрямо А.А. Той е обвинен за това, че управлявал товарен автомобил в нетрезво състояние. Престъплението е осъществено на 31.01.2022 г. в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.343б, ал.2 от НК.

По време на разследването е установено, че на горепосочената дата обвиняемият е управлявал товарен автомобил с прикачено към него полуремарке, с който на горепосочената дата допуснал ПТП, блъскайки лек автомобил, след което избягал. Обвиняемият е обявен за издирване и задържан от полицейските служители същия ден. А.А. бил тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело 1.33 промила алкохол в кръвта.

Установено е също така, че А.А. вече на два пъти е бил осъждан за управление на превозно средство след употреба на алкохол. След второто осъждане е търпял ефективно наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“.

Районен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 08.02.2022 г. от 14.30 ч.