По обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено ефективно наказание от 1 година „лишаване от свобода“ спрямо руски гражданин, подсъдим за управление на лек автомобил, след употреба на наркотици

20 Декември 2021 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено ефективно наказание от 1 година „лишаване от свобода“ спрямо руския гражданин А.Р. Той е подсъдим за това, че управлявал лек автомобил, след употреба на наркотични вещества. Престъплението е осъществено на 27.05.2021 г. по общински път, в посока от къмпинг „Градина“ към гр. Черноморец, общ. Созопол. То е квалифицирано по чл.343б, ал.4, вр. ал.3, вр. чл.28, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че подсъдимият е управлявал превозното средство под въздействието на амфетамин, метамфетамин и канабис, констатирано след направен тест с техническо средство.

Установено е също така, че А.Р. е осъждан с влязла в сила присъда за престъпление е по същия текст от НК, по което Районен съд – Бургас му е наложил наказание от 7 месеца „лишаване от свобода“. Това наказание също ще бъде приведено в изпълнение. Така подсъдимият ще трябва да търпи наказание от общо 1 година и 7 месеца „лишаване от свобода“.

Спрямо подсъдимия е наложена и глоба в размер от 500 лева.

Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.