Районна прокуратура Бургас ТО Царево внесе искане за задържане под стража спрямо две лица за извършени множество кражби от автомобили в района на плаж „Перла“ край гр.Приморско

22 Юли 2021 г.

Районна прокуратура Бургас ТО Царево внесе на 22.07.2021г. искане                                                                    за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите Н.А. и С.К., за това, че в периода 10.07-18.07.2021г. в района на плаж „Перла“ край гр.Приморско Обл.Бургас, в условията на опасен рецидив за Н.А., при предварителен сговор и при продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство /електронно устройство за разпознаване на сигнали/ отнели от леки автомобили множество движими вещи – слънчеви очила, парфюми, сребърни накити, мобилни телефони от различни марки и парични средства /600лв., 360 евро, 1180щ.д./, от владението и без съгласието на различни собственици, без тяхно съгласие и с намерение противозаконно да присвоят сочените вещи и средства – престъпление по чл.196 ал.І т.2 вр. с чл.195 ал.І т.4 и т.5 вр. с чл.29 ал.І б.“А“ и б.“Б“ вр. с чл.26 ал.І от НК за обвиняемия Н.А., а за обвиняемата С.К. – престъпление по чл.195 ал.І т.4 и т.5 вр. с чл.29 ал.І б.“А“ и б.“Б“ вр. с чл.26 ал.І от НК.

         Предвид откритите в обитаваните от обвиняемите помещения, множество вещи, носещи явните белези на такива – предмет на престъпно посегателство, Районна прокуратура Бургас ТО Царево и РУ МВР Царево апелират към граждани, които са пострадали от кражби на вещи, намиращи се в автомобилите им в този период и на соченото място, да сигнализират правораздавателните органи с цел – установяване на цялостната престъпна дейност на обвиняемите и за разпознаване на откритите вещи.

         Според наблюдаващия прокурор, по делото е налице обосновано предположение затова, че обвиняемите са извършили тежките умишлени деяния, в което са обвинени, като и че съществува реална опасност същите да се укрият или да извършат ново престъпление.

         Съдебните заседания по делото са насрочени днес за 11.00ч. и 15.00ч.