Към сайт на прокуратурата

Главен прокурор

на Република България

Главният прокурор Иван Гешев ще открие конференция „Съдебна реформа. Специализирано правосъдие“

8 Декември 2021 г.

Сподели

На 09 декември 2021 г. (четвъртък) главният прокурор на Република България Иван Гешев ще открие конференция на тема „Съдебна реформа. Специализирано правосъдие".

Приветствия към участниците във форума ще отправят Адриан Лазара - председател на Комисията по правни въпроси на Европейския парламент, Ладислав Хамран - президент на "Евроджъст", Долорес Делгадо - главен прокурор на Кралство Испания, Любомир Йовески - главен прокурор на Република Северна Македония, Джанлуиджи Пратола, заместник-главен прокурор на Касационния съд на Република Италия, Хан Мораал - генерален секретар на Международната асоциация на прокурорите и други.

Покани за участие в конференцията са изпратени до ръководствата на парламентарно представени политически партии, до служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков и до служебния министър на правосъдието Иван Демерджиев.

Участие във форума ще вземат членове на Висшия съдебен съвет, представители на органите на специализираното правосъдие, магистрати, професионални организации на следователите и прокурорите и на неправителствения сектор. В рамките на конференцията ще бъдат изнесени презентации, посветени на следните теми: "Реформени перспективи пред специализираното правосъдие", "Еволюция на конституционната уредба на съдебната власт в периода след 1991 г.", "Независимостта на прокуратурата в контекста на реформата на съдебната власт", "Взаимодействието с националните власти на Евроджъст", "Изменения в НК и НПК" и други.

Провеждането на конференцията ще се осъществи присъствено от 10.30 часа в Дом 2 на резиденция „Бояна“ на 09.12.2021 г.

Форумът ще може да бъде проследен и на живо чрез официалния канал на ПРБ в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=jQsFk3mgGyM