Окръжна прокуратура – Велико Търново ръководи досъдебно производство във връзка със злополука в гр.Долна Оряховица, при която са загинали двама работници

4 Май 2022 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново наблюдава досъдебно производство във връзка с инцидент в  гр.Долна Оряховица, при който на 03.05.2022 г. са загинали двама работници при почистване на шахта за отпадни води. Пострадал е и трети работник, който  е откаран за лечение в болнично заведение.

         При условията на неотложност незабавно е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на дейност, представляваща източник на повишена опасност.
        На мястото на инцидента, служители на „Гражданска защита“ са установили завишена концентрация на газ - сероводород. Взети са мерки за обезопасяване на мястото. Провеждат се активни следствени действия от следователи от Окръжния следствен отдел към ОП-Велико Търново: огледи, разпити на свидетели. Установява се самоличността на загиналите работници. Назначени са експертизи за установяване на причините за смъртта им.

 

Прикачени документи