Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд обвиняем, нарушил правилата за движение по пътищата и причинил смърт на пешеходка

2 Декември 2020 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу С.Т. за това, че на 05.01.2018 г., около 07:15 часа, на път Миндя – Къпиново – Присово, на центъра на с. Присово, общ. Велико Търново, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил марка „БМВ X5” нарушил правилата за движение по пътищата, като не се движил възможно най-вдясно по платното за движение, а на разстояние 2,65м. от южния край на пътя и при избиране скоростта на движение превишил допустимата скорост от 50 км/час, като се движил със скорост от 58,68 км/час, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на пешеходката А. Н., на 74 години – престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в”, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.