Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт за пътнотранспортно произшествие с един загинал и двама ранени

24 Септември 2020 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу жена за причинено пътнотранспортно произшествие с един загинал и двама ранени. Обвинението срещу П. С. е за това, че на 10.07.2019 г. на път гр. В. Търново – с. Арбанаси – гр. Г. Оряховица, на остър ляв завой, при управление на лек автомобил „Ауди А6“, при движението си в посока от гр. Горна Оряховица към гр. Велико Търново, нарушила правилата за движение по пътищата, като навлязла в лентата за насрещно движение, без да е необходимо изпреварване или заобикаляне и превишила разрешената за движение скорост от 40 км./час, като управлявала автомобила със скорост 79,2 км./час, в следствие на което реализирала удар с насрещнодвижещия се кемпер „Мерцедес“, след което продължила движението си в същото направление, като реализирала челен централен удар с насрещнодвижещия се специален автомобил на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“АД, с което по непредпазливост причинила смъртта на Р. Д. /пътуваща в специалния  автомобил/ и телесна повреда на повече от едно лице: средна телесна повреда на Р. С./пътуваща в автомобила на обвиняемата/ и средна телесна повреда на В. М. /пътуваща в специалния автомобил/. Престъпление по чл. 343, ал. 4, вр. ал. 3, б.“б“, предл. 1, вр. ал. 1, б. “ б” и б. „в“ вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.