Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд обвиняема за държане на кокаин с цел разпространение

27 Октомври 2021 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 46-годишна жена за държане на кокаин с цел разпространение - престъпление по чл. 354а, ал. 1, пр. 4, алт. 1 от НК.

 Обвинението срещу Г.Ч. е за това, че на 01.12.2019 г, в с. Шереметя, общ. Велико Търново, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества – кокаин, разпределен в 35 броя отделни опаковки с общо тегло 25,442 грама, на стойност 3180,26 лева.

На 01.12.2019 г. в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР гр. В.Търново била получена информация, че на същия ден, обвиняемата ще пътува с лек автомобил от гр. В.Търново до гр. Шумен или гр.Варна, където ще продаде неопределено количество кокаин на друго лице. Същия ден, в с. Шереметя, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, управляван от обвиняемата. В хода на проверката бил открит наркотика, опакован като топче, в което имало 35 бр. плика, съдържащи бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин.  

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.