Окръжна прокуратура – Враца разследва пътнотранспортно произшествие със загинал 17-годишен велосипедист в с. Търнава

30 Юни 2021 г.

Наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура – Враца изготви постановление за привличане към наказателна отговорност спрямо В.В. по обвинение за извършено от нея престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „б“, вр. чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

Досъдебното производство по случая е започнало след постъпила информация за пътнотранспортно произшествие със загинал.

В хода на разследването е било установено, че на 29.06.2021 г. 39-годишната В.В. управлявала лек автомобил м. „Ауди А4“ по ул. „Георги Димитров“ в с. Търнава, област Враца. Жената не контролирала непрекъснато превозното средство и не осъществявала зрителен контрол върху пътното платно. Вследствие на действията й настъпил удар с предната дясна част на управлявания от нея автомобил в задната гума на движещия се пред нея велосипед. Вследствие на сблъсъка починал 17-годишният велосипедист Г.К. от с. Алтимир.

Предизвикалата пътнотранспортното произшествие В.В. е била тествана за употреба на алкохол. По надлежен ред е било установено, че тя управлявала МПС под въздействие на алкохол – с концентрация 1,05 промила. От направена справка е видно, че водачът има нарушения на Закона за движението по пътищата.

Предстои В.В. да бъде привлечена в качеството на обвиняема за извършеното от нея престъпление по транспорта, причинило смъртта на друг участник в движението. Изготвено е постановление на наблюдаващия прокурор за задържането й за срок до 72 часа за довеждането й във Врачанския окръжен съд.