15 Април 2021 г.

Обвиняем за ПТП със загинал пешеходец в района на разклона за с. Рупци е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Видин

Сподели

Окръжна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу Д.Б., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

На 03.08.2020 г. обвиняемият Д.Б. управлявал лекия си автомобил от с. Градец, област Видин, за гр. Лом. С него пътували и двете му деца.

Около 23 ч., движейки се по международен път Е-79, водачът наближил кръстовище с пътен възел за с. Рупци, в района на гр. Видин. Преди да навлезе в него той забелязал човек, който бутал велосипед, докато пресичал пътното платно.

Д.Б. нямал време за реакция, вследствие на което управляваният от него автомобил ударил пешеходеца. Едва след това обвиняемият задействал спирачната система на МПС. Водачът видял лежащия на пътя възрастен мъж и подал сигнал на телефон 112. Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта на пострадалия. Установена била самоличността му – 65-годишният В.Р.

Според заключението на автотехническата експертиза, обвиняемият Д.Б. шофирал със скорост от 86 км/ч., при максимално разрешена в конкретния участък 60 км/ч. Движейки се с превишена скорост, той нямал техническа възможност да предотврати удара.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.