Прокурорите, следователите и служителите от съдебен район Търговище заявяваме нашата категорична позиция относно недопустимостта на оказване на натиск върху държавното обвинение.

 

Д Е К Л А Р А Ц И Я  

         Прокурорите, следователите и служителите от съдебен район Търговище заявяваме нашата категорична позиция относно недопустимостта на оказване на натиск върху държавното обвинение. Прокуратурата е институцията, която  работи  само в интерес на българските граждани единствено въз основа на закона и справедливостта и не одобряваме опитите да се омаловажи труда и.

        Направените изказвания по отношение състава на българската прокуратура и поисканата оставка на Главния прокурор са недопустими, безотговорни и съставляват вмешателство в независимата съдебна власт.

        Изявленията на Президентът Радев въвличат прокуратурата в политически противопоставяния  и могат да се определят като желание за поставяне в зависимост и политически контрол върху работата и.

        Слаба, зависима и сервилна прокуратура би била от полза на отделни личности, но не и на българският народ.  

        Призоваваме за прекратяване на всички опити за уронване престижа на Прокуратурата и съдебната власт в Република България.