Окръжна прокуратура – Стара Загора разследва пътно произшествие със загинал мотоциклетист.

4 Октомври 2021 г.

Окръжна прокуратура – Стара Загора разследва пътно произшествие със загинал мотоциклетист.

Окръжна прокуратура – Стара Загора задържа за срок от 72 часа 28-годишен британски поданик за причинено на 03.10.2021г. пътно-транспортно произшествие, при което загина мотоциклетист. Предстои внасяне на искане в Окръжен съд-Стара Загора за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на извършителя.      

На 03.10.2021г., около 19:40 часа в гр. Стара Загора британецът, управлявайки автомобил марка „БМВ“ се е движил по ул. „Генерал Столетов“ в посока от изток на запад. На кръстовището с ул. „Цар Иван Шишман“, същият предприема забранена маневра „завой наляво“ и отнема предимството на насрещно движещ се мотоциклетист. В следствие на сблъсъка, мотоциклетът марка „Ямаха“ се е отклонил вдясно спрямо посоката си на движение, излязъл от пътното платно и падайки ударил движещи се по тротоара двама пешеходци.

Водачът на автомобила е напуснал произшествието и направил опит да се укрие, но е бил установен и задържан от граждани, които са го предали на полицията. При тестването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за употреба на наркотични вещества.

Междувременно тримата пострадали от инцидента са били откарани в болница, където 42-годишният мотоциклетист е починал. Пострадалите пешеходци - момиче на 17 години и мъж на 53 години са настанени за лечение в болница. Момичето е получило черепна травма и е с опасност за живота.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 4 от НК. По същото се провеждат активни действия по разследването. Извършен е оглед на местопроизшествие, назначени са съдебно-медицински експертизи. Предстоят назначаването на автотехническа експертиза и извършването на множество други действия по разследването, насочени към изясняване на въпросите от съществено значение за установяване на обективната истина по случая – предмет на разследването.