Окръжна прокуратура – София разследва причините за тежък пътен инцидент в района на гр. Сливница

3 Ноември 2021 г.

ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

СОФИЙСКА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

3 ноември 2021 г.

            Окръжна прокуратура – София разследва причините за тежък пътен инцидент в района на гр. Сливница

   Под ръководството на Окръжна прокуратура – София се води разследване по образувано досъдебно производство за тежък пътен инцидент, при който загина служител на гранична полиция.

   Около 07,20 ч. днес, 03.11.2021 г., на автомагистрала „Европа“, в района на              гр. Сливница по направление към гр. Драгоман, настъпило пътнотранспортно произшествие. В хода на изясняване на механизма на инцидента към настоящия момент е установено, че лек автомобил, м. „Фолксваген“, се ударил в движещия се пред него товарен автомобил с полуремарке. Последвал сблъсък в лявата задна част на камиона на друга лека кола, м. „Пежо“, в която пътували служители на ГД „Гранична полиция“.

   Вследствие на автокатастрофата пътуващият в „Пежо“ 62-годишен мъж загинал на място. Водачът на колата и другият пътник са транспортирани в болнично заведение.

   Образувано е досъдебно производство от следовател в Следствения отдел към Окръжна прокуратура – София за нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на МПС и причиняване на смърт по непредпазливост на едно лице и телесни повреди.

   Водачите на товарния автомобил и лекия автомобил, м. „Фолксваген“, не са пострадали. Двамата са тествани за употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, като пробите са отрицателни.

   Извършен е оглед на местопроизшествието. Разследването продължава.