Окръжна прокуратура - София предаде на съд обвиняем за ПТП, извършено в пияно състояние

7 Октомври 2021 г.

     Окръжна прокуратура-София внесе в Софийски окръжен съд обвинителен акт срещу Г.Г. от гр. Ботевград за извършено престъпление по чл.343, ал.3, пр.1, б. „б“, пр.1, във вр.ал.1, б. „в“, пр.1, във вр.чл.342, ал.1, пр.3 от НК.

    На 04.03.2021 г. на първокласен път І-1 км, в района на км.197, с посока на движение от с.Врачеш към гр.Ботевград, обвиняемият управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „БМВ", модел „Х3“, в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта 3,29 промила. Той нарушил правилата за движение по пътищата, като предприел маневра изпреварване на движещо се в дясната лента моторно превозно средство, без да се убеди, че има свободен път на разстояние, достатъчно за изпреварване. Навлязъл в пътната лента за насрещно движение, където създал опасност за движещия се в тази пътна лента лек автомобил като не се завърнал безопасно в напуснатата пътна лента.

    В резултат на това последвал удар между управлявания от него автомобил и движещия се пред него и причинил по непредпазливост смъртта на Д.Д.  – пътник в управлявания от обвиняемия автомобил, марка „БМВ".

    Предстои насрочване на разпоредително заседание пред Софийски окръжен съд.