20 Април 2023 г.

38-годишен турски гражданин, издирван в родината си за убийство, е задържан в Шумен

Сподели

38-годишен турски гражданин е задържан в град Шумен след проведена операция под ръководството и надзора на Районна прокуратура гр.Шумен. Мъжът е издирван от властите в родината си за извършено от него предумишлено убийство, както и за производство и разпространение на наркотични и психотропни вещества.

На 19 април 2023 година на Г.В. е извършена планирана проверка от служители на ОД на МВР гр.Шумен. За мъжа е имало данни, че си служи с неистински документи за самоличност. При проверката той е предоставил на органите на реда фалшиво свидетелство за управление на МПС и фалшива лична карта, издадени по словенски образец на името на друго лице.

В рамките на деня 38-годишният турски гражданин ще бъде привлечен към наказателна отговорност за извършеното от него престъпление по чл. 316, във връзка с чл. 308, ал.2, във връзка с ал. 1 от НК, както и за това, че е преминал нерегламентирано границата на Република България на неустановено място и без разрешение на граничните власти. Той остава задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Шумен. Предстои да бъде внесено в съда искане за „задържане под стража“ на Г.В.