Мъж от Шумен е привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа от Окръжната прокуратура за грабеж на сума пари, извършен в условията на опасен рецидив

6 Декември 2022 г.

Окръжна прокуратура - Шумен привлече към наказателна отговорност 29-годишния Р.И. за извършването на грабеж, при който е била употребена сила, в условията на опасен рецидив.

Досъдебното производство е образувано на 21 ноември 2022 година след като на ЕЕН 112 е подаден сигнал от гражданин, който твърдял, че е станал свидетел на грабеж, извършен в района на жп гарата в Шумен. Неизвестен мъж, след като употребил сила, отнел сума пари от владението на гражданин, подготвящ се за пътуване.

При проведеното разследване под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура е установена съпричастността на обвиняемия към престъплението. Той е задържан в гр.Варна, а след това е доведен в гр.Шумен. На 5 декември 2022 година Р.И. е привлечен в качеството му на обвиняем към наказателна отговорност за извършения грабеж, който е извършен при условията на опасен рецидив.

Той е многократно осъждан, като последното му осъждане е отново за грабеж. Мъжът търпял наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест години.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за определяне мярка за неотклонение спрямо него. Предстои съдът да разгледа внесеното искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Шумен.