29 Септември 2022 г.

Окръжна прокуратура - Шумен ръководи досъдебно производство във връзка с тежко пътно-транспортно произшествие на кръгово кръстовище, с пострадали две жени една от които починала на място

Сподели

Окръжна прокуратура – Шумен ръководи досъдебно производство образувано във връзка със станало тежко пътно транспортно произшествие в гр.Шумен на 28.09.2022г. около 21.18 часа на бул.“Симеон Велики“ в кръгово кръстовище пред магазин „Практикер“. При управление на пътно превозно средство 18 годишен младеж с инициали Ж. Д. К.,  водач на лек автомобил, движещ се с превишена скорост около - 80 км. в час удря друг лек автомобил с двама пасажери. Управлявалата 22 годишна жена е починала на място вследствие на удара, а возещата се до нея пътничка, е настанена в МБАЛ-Шумен с причинена средна телесна повреда.

Водачът притежава СУМПС от около 5 месеца. Тестван с „Драг Тест 5000“ – отчетена употреба на амфетамин. Дал е кръвна проба и урина при изследване в МБАЛ – Шумен, като предстои назначаване на експертиза. Според св. М. А. В., който е пътувал в автомобила управляван от Ж. Д. К. последният е  управлявал автомобила с около 80 км. ч. и е ускорявал, като в това време е търсел музика на телефона си.

Предстои Ж.Д.К. да бъде привлечен като обвиняем и да бъде задържан за срок от 72 часа.