29 Юли 2022 г.

46-годишен мъж от село Златар, привлечен към наказателна отговорност за грабеж на дамска чанта след употреба на сила и при условията на опасен рецидив, остава в ареста по искане на Окръжна прокуратура - Шумен

Сподели

По искане на Окръжната прокуратура 46-годишен мъж от село Златар, привлечен към наказателна отговорност за грабеж на дамска чанта след употреба на сила и при условията на опасен рецидив, остава в ареста.

Той извършил поредна противообществена проява, като на 26 юли 2022 година, около 21:30 часа, на улица в град Шумен, застигнал в гръб 42-годишна жена, запушил й устата с ръка, издърпал дамската й раница, и побягнал в неизвестна посока. Скоро след извършване на деянието мъжът бил установен и задържан. З.И. е криминално проявен за кражби и осъждан включително за грабеж.

Съдът определи най-тежката мярка за неотклонение за З.И., който беше задържан за срок до 72 часа. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен. Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.